28-01-2018 DM bij B&A

Begin januari werd de datum geprikt, 28-01 moest het gaan worden. Niet alleen een groot aantal leden van Delta Mike gaven zich op. De teller van de groep kwam uit op 16 deelnemers in ons team waarvan bijna de helft ook nog een introduce was. Leuk om te zien dat er veel bekenden van onze leden graag eens wilde ervaren hoe dat nou is dat “airsoft”. Daar stond dan ook meteen een grote uitdaging, hoe zorg je ervoor dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat en er een team ontstaat waar veel ervaring tot geen ervaring elkaar aanvullen.

Aftellen, in de groepsapp die voor deze skirm werd aangemaakt is al een lange tijd afgeteld. Iedereen werd steeds fanatieker en enthousiast. Gelukkig, nog één nachtje slapen… Spullen gepakt, en met een auto vol richting Balls and Arrows. Zoals bij elke skirm op de vroege ochtend denk ik oef waarom zo vroeg maar zodra de rest van het team compleet is en iedereen staat te popelen om te beginnen is dat gevoel meteen weg. We maken kennis met de nieuwe teamspelers en helpen elkaar allemaal op weg en speelde wij met het blauwe bandje. Ready? GO!

3, 2, 1, prrrrrrrrrrr en daar gaan we. Rob mocht de missie uitzoeken en koos voor de bomkit vinden en plaatsen. Als team hadden we vrij snel de bomkit te pakken. Snel door naar het “HQ Rood”. Met behoorlijk felle gevechten waarin we mooi als team aan de slag gingen door over de flanken te spelen en bereikten we ook vrij snel “HQ Rood”. De marshall werd geroepen maar toen bleek dat we nog een stuk verder moesten, laten we het houden op dat het nog vroeg was… Dat stukje verder ging niet makkelijk. We moesten dicht bij de respawn van rood zijn. Er was dus veel tegenstand en na een aantal pogingen waarbij ik zelfs een keer vergat de bomkit mee te nemen werd de missie gehaald.

Bij de missie vielen veel slachtoffers en het clubje werd zo ook erg klein. We gingen door de “deadzone” met een mannetje of vijf maar liepen vast en waren ingesloten. Toch hebben we veel tegenstanders kunnen uitschakelen maar kwamen er niet doorheen. Stiekem kwam het wel mooi uit omdat het ook tijd werd voor de pauze.

Na een intensieve 1e helft ging de lunch er met groot gemak in. Meteen een goed moment om een rondje te doen bij iedereen om te kijken hoe het gaat en vooral of de nieuwkomers het kunnen bijhouden en nog wel leuk vinden. Gelukkig was eigenlijk iedereen nog enthousiaster geworden en werd duidelijk dat iedereen goed geholpen werd in het spel. Voor mij is dit altijd erg belangrijk omdat je het als team leuk moet hebben en er ook gelachen mag worden.

 

2e helft, we beginnen aan de andere kant van het veld. Nieuwe missie een munitiekist ophalen en wegbrengen. Dat ophalen was geen probleem, met flink pushen hadden we snel de kist in handen. Nu begon ook de grote uitdaging, met de kist door de deadzone. De deadzone was ingenomen door rood en ook was het veld goed bezet door het rode team. Er was geen doorkomen aan en werden massaal weggeschoten. Nieuwe tactiek, via links langs het hek. Daar kwamen we  behoorlijk ver, helaas was ik inmiddels al “out of ammo” vanwege het vele cover fire dat ik heb gegeven. Nieuwkomer Gertjan twijfelde geen moment en gooide een flesje bbs naar mij toe. Terwijl we onder vuur lagen heb ik zo toch nog wat kunnen vullen. Een mooi voorbeeld van teamwork wat ook door de nieuwkomers goed is opgepakt. Dat soort momenten geven je een heerlijke boost, 16 idioten die ineens heel serieus als één team het veld over gaan.


Later zijn we nog naar de “shopping mall” doorgetrokken die ook bezet was door rood. Door tactisch spel kon rob naar binnen waar hij snel werd uitgeschakeld. Daar zat er een op een vervelende plek. Door wat afleiding op links en het midden te creëren konden introducé Justin en ik via de rechterflank een nieuwe poging ondernemen. Justin gaf mij cover waardoor ik naar binnen kon sluipen, toen ik er dichtbij was hoorde rood mij daar lopen en dachten Justin te horen die dan ook werd uitgeschakeld. Mij hadden ze gelukkig niet gezien en kon in hun rug mee naar binnen om ze te “Pangen”. Weer een mooi voorbeeld van teamspel!

 

Een verassing! Het eindesignaal ging. Huh? Was het nu al afgelopen nee toch. Er werd een eindmissie georganiseerd door B&A. Vooraf had ik iets van ga ik dat nog wel doen? Gelukkig ging het hele team en kon ik niet achter blijven. Terug het veld in. De eindmissie had de volgende onderdelen: - Haal de code. – Haal de brancard met de gewonde piloot en breng deze naar de research center. Als de gewonde piloot door rood wordt afgepakt moest deze naar het ziekenhuis gebracht worden die team blauw dan moest verdedigen.

Martijn van B&A gaf leiding aan het blauwe team: Delta Mike, jullie gaan de code veroveren en de brancard ophalen. De rest van team blauw zorgt voor een doorgang bij het research center. Het starschot klonk en Delta Mike stoof het veld over. Binnen de no time was de brancard gevonden en konden we door voor de code. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, met veel moeite en wat tegenslagen kregen we de code te pakken. Nu snel naar het research center om het transport van de gewonde piloot te ondersteunen. Helaas was die al door rood overgenomen en kregen we de instructie het ziekenhuis te verdedigen. Dit was na de mooie winst van de code en brandcard weer een kippenvel moment. Iedereen zocht een goed plekje uit waarbij vooral Delta Mike de voorste Linie heeft bezet. Een regen van bbs kwam onze kant op maar rood kwam er niet door. Ultiem teamwork, ultiem gevoel! Nog heel even stand houden en dan… Tijd is om, nu ging het echte eindsignaal.  Met een mooie winst en brede glimlach vertrokken we van het veld. Een ding was duidelijk, mijn grootste uitdaging om het hele team met nieuwkomers op één lijn te krijgen is geslaagd en iedereen vroeg dan ook of er niet standaard elke laatste zondag gespeeld kon worden met zo’n grote groep. De volgende skirm staat dan ook al in de agenda, 25-02. Ik kijk er nu al naar uit en hopelijk zie ik jullie dan!

Prox